2022. február 1-től villanyszerelő képzés esti munkarendben a Puskásban:

Járványügyi eljárásrend

2021.12.01-től a Vas Megyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégiumban

Igazgatói utasítás

Egyedi miniszteri határozat a járványügyi időszak szakképzési védelmi intézkedéseiről

Innen letölthető (pdf)

A 13/I diákjai, Bodó Judit tanárnővel látogatást tettek az Őrvidék Házba, ahol megtekintették A fából faragott Magyarország című kiállítást, valamint soproni hagyományőrzőkkel is találkozhattak.

A közel két órás foglalkozáson, első és második világháborús fegyverekkel ismerkedtek, valamint korabeli hadfelszereléseket próbálhattak ki, az élményszerű, interaktív óra keretében.

https://www.tvszombathely.hu/hirek/szombathelyre-erkezett-a-fabol-faragott-magyarorszag-cimu-vandorkiallitas-20211102

Az Agora Művelődési és Sportházban 2021. október 11-16. között került megrendezésre 8. alkalommal az „Együtt élünk” névre keresztelt rendezvény, amelyet a városban működő, sérültekkel foglalkozó érdekvédelmi szervezetek együttműködésével hoztak létre. A 12/A osztály kapta meg a lehetőséget, hogy részt vegyen a programon. Vakvezető kutyával sétáltunk, kaptunk Braille írásos névjegykártyát, vakoknak és gyengén látóknak kifejlesztett társasjátékokkal játszottunk. Megtekinthettünk egy kisebb kiállítást a látássérülteknek kifejlesztett eszközökből, szemüvegek segítségével ismertük meg a betegségek fajtáit. A legizgalmasabbnak pedig a „sötétszoba” bizonyult. Egy vak személy kettesével, hármasával vezetett bennünket végig bekötött szemmel egy termen, ahol a mindennapi élethez kapcsolódó tevékenységeket kellett végre hajtanunk. Asztalt terítettünk; ruhákat hajtogattunk; fűszereket, zöldségeket, gyümölcsöket kellett felismernünk; pénzeket azonosítottunk tapintás útján. Hatalmas tapasztalat és élmény volt, köszönjük a lehetőséget!

Lákics Krisztina, osztályfőnök